Op school was ik de dikste van de klas.

Donjavoor
Donja

voor

Donjana
Donja

na

Donja

Op de basisschool was ik de dikste van de klas. Ik werd altijd als laatste gekozen met gym. Later waren er ook vriendjes die vonden dat ik moest afvallen. Toen vond ik dat stom. Ik wist wel dat ik niet de slankste was, maar ik vond mijn lichaam prima in verhouding. Soms denk ik dat ik een vorm van omgekeerde anorexia-ik zag gewoon niet dat ik dik was, zelfs niet toen ik in 2009 96 kilo woog.

Koekjes en snoepjes had je voor de visite, zo ben ik opgevoed. Maar achteraf at ik het allemaal gewoon zelf op en ging ik mijn kast weer vullen om het vervolgens weer leeg te eten. Achteraf gezien, wilde ik denk ik niet erkennen dat ik niet lekker in mijn vel zat, het snoepen was een gewoonte geworden. Samen met een vriendin ging ik gewoon mee naar een diëtiste want voor mijn vriendin werkte het dieet vertelde ze mij, FeelGoodPoint. Ik dacht ach ga gewoon even mee en dan weer weg.

Door Debby haar begeleiding woog ik uiteindelijk 60 kilo

Debby vertelde me ga ook even op de weegschaal staan en toen schoten de tranen in mijn ogen. Door Debby haar begeleiding woog ik uiteindelijk 60 kilo en was ik heel trots op mijn zelf. Daar had ze me heel goed bij geholpen en door haar steun was ik nooit zo ver gekomen.

In 2012 was ik zwanger en toen ik nog zes weken voor mijn bevalling zat stond de weegschaal op 98 kilo en ben ik er niet meer op gaan staan. Toen ik net bevallen was vertelde ik Debby ik geen borstvoeding gaf en dat ik gelijk weer wilde beginnen met afvallen. Dat mocht niet van haar en dat was maar goed ook dat ze me tegenhield want met een kind, hormonen en dan een dieet starten is niet aan te raden. Na drie maanden mocht ik beginnen en woog ik weer rond de 60 kilo. Ik was gelukkig, ik had mezelf weer terug en paste weer in mijn eigen kleding.

Na 2 weken zat ik al op 5,8 kilo en 4 weken verder ben ik 10,3 kilo afgevallen! 

Jaren bleef ik stabiel, had een goed eetpatroon van FeelGoodPoint meegekregen

Om het half jaar bleef ik me trouw wegen bij FeelGoodPoint. Ik heb namelijk zelf geen weegschaal want ik ken mezelf dan ga ik er in de ochtend en avond aan omdat ik bang ben dat ik ooit weer 100 kilo zou gaan wegen. In die jaren bleef ik stabiel, had een goed eetpatroon van FeelGoodPoint meegekregen en door het me gaan wegen bij Debby wilde ik me daar ook echt aan houden.

In februari 2017 kwam ik mijn huidige vriend tegen. Hij is van de hapjes en de drankjes. Lekker uiteten, chips, toastjes, nootjes, sushi bestellen en ga nog maar door. Toen ik terug kwam van vakantie bekeek ik mijn foto’s en dacht volgens mij ben ik iets aangekomen maar het stoorde me nog niet. Toen mijn dochtertje van 5 ineens tegen me zei mama je buik is echt dik hoor en raakte mijn buik op twee plaatsen aan en ik nog denken valt mee. Tot ik op maandag een broek aan trok en dacht help ik pas mijn broeken niet meer.

Nooit meer boven de 80 kilo

Gelijk heb ik Debby gebeld en een afspraak voor dinsdag gemaakt. Ik ging op de weegschaal en dacht in eerste instantie nog dat zij haar voet op de weegschaal hield maar niets was minder waar. Ik woog 80 kilo. Ik had met mezelf afgesproken nooit meer boven de 80. Dezelfde dag ben ik begonnen. Na 2 weken zat ik al op 5,8 kilo en nu 4 weken verder ben ik 10,3 kilo afgevallen dus nog maar 6 kilo en ik ben weer op mijn streefgewicht.

Ik wil het team van FeelGoodPoint bedanken, Debby, Mariska en Steef. Dank jullie wel! Zonder jullie steun in al die jaren had ik het niet gekund en door jullie heb ik mezelf weer terug gevonden. Veel liefs Donja.